Douanekantoor Vlissingen-Oost

Douanekantoor Vlissingen-Oost

In het industriele Sloegebied is een helder, doosvormig volume van blauw verglaasde baksteen voorzien van zwarte kozijnen ontworpen in opdracht van de Rijksgebouwendienst. De entree is verbijzonderd met een naar buiten geschoven ronde trommel waarin de centrale meldkamer is ondergebracht. Het interieur is open en overzichtelijk door een over de beide verdiepingen doorlopende gangruimte waarin een stalen loopdek toegang geeft tot de aan beide zijden gelegen kantoorruimten. De brede kantoorzone heeft een volledig beglaasde gangwand. Tegenover de massieve kantoordoos is een frivole staalconstructie met golvend dak hangend aan achteroverleunende kolommen geplaatst als overkapping van de visitatie perrons voor vrachtwagens.

 

Project: Douanekantoor

Opdrachtgever: Rijksgebouwendienst

Locatie: Vlissingen Oost

Type: nieuwbouw

Ontwerp: 1987 – 1988

Status: gerealiseerd

Programma: kantoorwerkplekken, centrale meldkamer, visitatieperron

Bruto vloeroppervlak:  1194 m2

Nationale staalprijs 1992