Gezondheidscentrum Govert Flinck

Gezondheidscentrum Govert Flinck

Een voormalige marechaussee kazerne is omgevormd tot een gezondheidscentrum. Doormiddel van een aantal eenvoudige ruimtelijke ingrepen is het sombere, gesloten karakter van het gebouw doorbroken en de vereiste routing voor patiƫnten en artsen gerealiseerd. De hiermee verkregen openheid biedt oriƫntatie aan de bezoekers van het gebouw.
Artsen en fysiotherapeuten hebben hun spreek- en behandelkamers in het vroegere kantoorgedeelte, de apotheek is als een open ruimte ondergebracht in de voormalige garage van het complex. Verlichting, elektra- en datavoeding en verwarming zijn als “plafond” aan de stalen dakplaten gehangen. Hierdoor is een optimale flexibiliteit verkregen.
Project: Gezondheidscentrum Govert Flinck
Opdrachtgever: Gezondheidscentrum Govert Flinck
Locatie: Vlissingen
Type: Herbestemming kantoor gebouw
Ontwerp: 2011
Status: Gerealiseerd 2011
Programma: 3 huisartsen, groepspraktijk voor fysiotherapie, podotherapie, dietiste, apotheek
Bruto vloeroppervlak: 854 m2