Oosterschelde thuiszorg Goes

Oosterschelde thuiszorg Goes

Het hoofdkantoor voor de Oosterschelde Thuiszorg organisatie vormt de eerste stedenbouwkundige wand van het Hollandiaplein. De hoekverdraaiing tussen het Hollandiaplein en de achterliggende woonstraat is opgenomen in het gebouw. Dit bestaat uit twee in breedte verschillende, en ten opzichte van elkaar verschoven, kantoorstroken. Daartussen bevindt zich een over de volle lengte en hoogte van het gebouw ontwikkelde vide. In de vide zijn losse elementen geplaatst zoals trap, lift, een met hout beklede sanitair toren en rookbalcons. De galerijen met daarboven de leiding tracés liggen binnen de kantoorstroken. De gevel is uitgevoerd in keramische tegels met naturel houten kozijnen.

 

Project: Thuiszorg Goes

Opdrachtgever: Thuiszorg Oosterschelde

Locatie:  Goes

Type:  nieuwbouw

Ontwerp:  1995

Status: gerealiseerd

Programma: kantoor 95 medewerkers met magazijn

Bruttovloeroppervlak: 2700 m2