Woning Ipenoord

Woning Ipenoord

De woning vormt een scheidend element tussen privé en openbaar van een publiek toegankelijk (conferentieoord) landgoed. De plattegrond is ontwikkeld als een lineaire opeenvolging van functies. Deze wordt aan beide uiteinden van het volume beëindigd in gezamenlijke leefruimten met terrassen. De boeiendste plek van het landgoed is de beeindiging van de vijver in het bos. De woning gaat hier letterlijk op in door boven de vijver te schuiven.

Het langwerpige witte volume wordt op drie plekken doorbroken: bij de entree aan de noordzijde door een zwart doosje naast een terug liggende glazen pui, aan de zuidzijde door de hoofdslaapkamer in een halfrond, zwart volume met glazen dak. De woonruimte is ten behoeve van de musicerende opdrachtgevers voorzien van een gebogen zinken dak.

 

Project: woning  Ipenoord

Opdrachtgever:  Familie van de Velde

Locatie: Oostkapelle

Type: Nieuwbouw

Ontwerp:  1990

Status: gewijzigd gerealiseerd in Vlissingen

Programma: woonruimte, eetkeuken, 4 slaapkamers, badruimte.

Brutovloeroppervlak: 160 m2